Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Epres, kekszes torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mascarponét a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet is. Előkészítünk egy 29 cm-es, csatos tortaformát az alja nélkül, amit egy sütőpapíros tálcára rakunk. A krémmel a keksz egyik oldalát megkenjük és állítva körberakjuk vele a tortaformát. Amikor kész van a tetejét is lekenjük egy réteg krémmel, majd hűtőben egy napot állni hagyjuk. Másnap, ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2019.05.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A mascarponét a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet is.

Előkészítünk egy 29 cm-es, csatos tortaformát az alja nélkül, amit egy sütőpapíros tálcára rakunk.

A krémmel a keksz egyik oldalát megkenjük és állítva körberakjuk vele a tortaformát. Amikor kész van a tetejét is lekenjük egy réteg krémmel, majd hűtőben egy napot állni hagyjuk.

Másnap, ha beszívta a keksz a krémet, akkor még teszünk rá egy picit. Ezután egy réteg kekszet vizszintesen ráfektetünk és újra egy réteg krémmel kenjük.

A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan levesszük a formát a kekszekről és oldalát és tetejét is bekenjük a habbal.

Amíg elkészülünk az eper öntettel addig a hűtőbe rakjuk a tortánkat.

Az epret megmossuk lecsepegtetjük és 20 dkg–ot leturmixolunk, majd ehhez adjuk az eperlekvárt. Kicsit folyós elegyet kapunk.

A tortánkat meglocsoljuk az öntettel és a maradék epret szépen elhelyezzük a tetején. Lehet félbe vágva vagy egészben is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is