Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Epres-mascarponés alagút

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat (vagy margarint), majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici kávét, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.05.01.

Kekszes réteg

Krém

Elkészítése

A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat (vagy margarint), majd kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport.

Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici kávét, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza (a kávét apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza).

Az őzgerincformát béleljük ki folpackkal úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd lapogassuk bele a kekszes masszát.

Ezután tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a krémet.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.

A zselatinhoz adjuk hozzá a vizet és hagyjuk, had szívja meg magát.

A habtejszínt verjük fel majdnem keményre, majd ekkor adjuk hozzá a cukrokat és a mascarponét, majd az egészet verjük fel keményre. A zselatint melegítsük fel mikrobán, majd adjuk a tejszínes krémhez és keverjük el alaposan.

Az epret készítsük el, mossuk meg, töröljük szárazra és vágjuk le a végét.

Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál krémet. Ezután helyezzük a közepére az elkészített epreket, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet.

Ezután rakjuk ki a tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó fóliát és tegyük vissza a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az alagutat, fordítsuk rá egy tálcára, húzzuk le róla a fóliát, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is