Elkészítése
A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a meleg vajat és keverjük alaposan össze. A tortaformát (24 cm) béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a vajas kekszmorzsát, majd egyenletesen lapogassuk bele a formába.
Ezután tegyük be legalább egy órára a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A túrót villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét és robotgéppel keverjük simára (citromlevet ízlés szerint tehetünk kevesebbet, vagy éppen többet!).
A vizet melegítsük forráspontig, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, majd addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a túrós keverékhez és szintén robotgéppel keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, egy keverőkanállal keverjük hozzá a zselatinos-túrós keverékhez.
A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd egyenletesen kanalazzuk bele a túrós tölteléket.
Ezután tegyük be pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a túrós töltelék teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.










