Elkészítése
Meggy krém:
A meggyet 5 dl vízzel vagy a meggylével felfőzzük. Amikor felforrt, akkor ízlés szerint cukorral, fahéjjal és a reszelt csokoládéval ízesítjük. A vaníliás pudingport keverjük simára kevés vízzel, majd a forró meggylével hőkiegyenlítjük, besűrítjük. Az elkészült meggykrémet kihűtjük.
Tiramisu krém:
A tojásokat válasszuk szét, majd a tojássárgákat a porcukorral és a cappucinoporral keverjük habosra. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét.
Ezután adjuk hozzá a krémlikőrt, majd a keményre felvert tojáshabot. A tojáshabot óvatosan egy keverőkanál segítségével keverjük el a krémben.
Kávés-mártogatós folyadék:
A tejben keverjük el a krémlikőrt és az esszpresszót.
Összeállítás:
A tejes keverékben a babapiskótákat megmártjuk, majd egy pohárba lerakunk belőle egy réteget. A babapiskóta réteg tetejére egy réteg meggykrémet rakunk. A meggyréteg tetejére egy adag tiramisu krémet rakunk, majd újból a beáztatott babapiskotát. Ezután ismételjük meg a rétegezést. A legutolsó rétegnek tiramisu krémet rakunk a tálaló pohárba. A krém tetejét szórjuk meg kakaóporral tálalás előtt.









