Elkészítése
A tejberizst és a pudingot ha lehet nagyjából egy időben, egyszerre készítsük el.
Az epreket ketté vagy 4-be vágva félretesszük, a kelyheket vagy parfés poharakat felsorakoztatjuk.
A rizshez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk az ízlés szerinti cukrot, csipet sót és a kimért rizst, majd puhára főzzük. A vanília pudingot kikeverjük 1,5 dl tejjel és behabarjuk vele a rizst, majd legvégül elkeverjük benne a margarint és a mazsolát. Ha menet közben kissé szilárdulna, akkor pici tejjel fel lehet keverni, hogy könnyebb legyen a rétegezés.
A csokipudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük és miután elzártuk a lángot, hozzáadjuk a csokit és elkeverjük benne.
Felváltva belerétegezzük a kelyhekbe vagy parfés poharakba a tejberizst és a pudingot, majd kicsit hűlni hagyjuk.
Legvégül az olajjal gőz felett felolvasztott csokiból 1-1 kanállal ráfolyatunk, elhelyezzük a tetején a friss, szezonális gyümölcsöket és menta levelekkel díszíthetjük.
Hűtőszekrénybe téve hagyjuk dermedni.
Jó étvágyat kívánok!









