Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke

Csirkecomb

Egytálételek

Szárnyas receptek

Csirkecomb gombás-kakukkfüves szószban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A combok bőrös felét megszórjuk az olasz fűszerrel, sóval és borssal. Egy nagy serpenyőben olajat havítünk, majd beletesszük a combokat a bőrös felükkel lefelé. Megszórjuk újra olasz fűszerrel, sóval és borssal, majd mikor már szép pirosra sültek, akkor megforgatjuk és a másik felükre is kérget sütünk. Egy tepsibe szedjük a combokat és 200 fokra melegített […]

Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2022.11.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A combok bőrös felét megszórjuk az olasz fűszerrel, sóval és borssal.

Egy nagy serpenyőben olajat havítünk, majd beletesszük a combokat a bőrös felükkel lefelé. Megszórjuk újra olasz fűszerrel, sóval és borssal, majd mikor már szép pirosra sültek, akkor megforgatjuk és a másik felükre is kérget sütünk.

Egy tepsibe szedjük a combokat és 200 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Közben a serpenyőben visszamaradt zsiradékon pirosra sütjük a bacon szeletek mindkét oldalát. Amikor szépen megpirult, akkor kiszedjük. A bacon helyére tesszük a felszeletelt gombát és elkezdjük pirítani.

Közben a megsült bacon szeleteket feldaraboljuk és hozzáadjuk a gombához. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a kakukkfű ágakat és sózzuk. Amikor felforrt, akkor mérsékeljük alatta a lángot.

Amikor a combok megsültek, akkor visszatesszük a szaftba, megforgatjuk benne és még 4-5 percig így főzzük.

Kínálhatjuk tésztával és párolt zöldséggel is.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is