Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Szárnyas receptek

Narancsos kacsasült

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kacsa bőrét és hasüregét gondosan megtisztítjuk, folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük. Zsírzóját (a püspökfalattal együtt) eltávolítjuk, a szárnyvégeket levágjuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval, a hasüregét provence-i fűszerkeverékkel is, majd belehelyezzük a megmosott almákat. Egy kacsasütő edénybe tesszük, ha van. A hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk. A hagymákat vastagabb szeletekre vágjuk, a fokhagymagerezdekkel együtt a kacsa […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2021.10.10.

Hozzávalók

Elkészítése

A kacsa bőrét és hasüregét gondosan megtisztítjuk, folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük. Zsírzóját (a püspökfalattal együtt) eltávolítjuk, a szárnyvégeket levágjuk.

Kívül-belül bedörzsöljük sóval, a hasüregét provence-i fűszerkeverékkel is, majd belehelyezzük a megmosott almákat. Egy kacsasütő edénybe tesszük, ha van.

A hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk. A hagymákat vastagabb szeletekre vágjuk, a fokhagymagerezdekkel együtt a kacsa mellé dobjuk. Aláöntünk 1 dl bort, lefedjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben, saját gőzében-levében puhára pároljuk kb 2 óra alatt. A sülés közben keletkező zsiradékot folyamatosan leszedjük.

Mielőtt kivennénk vegyük le a fedőt és pirítsunk rá grill fokozaton.

Közben a narancsokat forró víz alatt gondosan megsikáljuk.

2 narancsot burgonyahámozóval vékonyan meghámozunk, héjukat gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. Forrásban lévő vízbe dobjuk, 10 percig főzzük, majd hideg vízbe szedve lehűtjük végül leszűrjük.

2 narancsot és a 2 meghámozottat félbevágjuk, levüket kinyomjuk és átszűrjük.

A mártáshoz aranybarnára pirítjuk a cukrot, hozzáadjuk az átszűrt narancs és citrom levet, a maradék 1 dl bort és a borecetet, beletesszük a narancshéjat és addig forraljuk, amíg a cukor el nem olvad.

1 ek hideg vízben feloldjuk az étkezési keményítőt, a mártáshoz keverjük és éppen csak sűrűsödésig főzzük (ez kb 1 perc).

A sütőből kivéve a kacsát 5 percig pihentetjük, aztán ovális tálra fektetjük, kiszedegetjük belőle a fogvájókat, hasüregéből pedig az almákat és feldaraboljuk.

Megkenjük a bőrös részeket a narancs mártással és mellé is teszünk a tányérra.

Olajban sült burgonyagolyókkal fogyasztottuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is