Elkészítése
Az aszalt szilvát előző este áztassuk be a vörösborba, majd felhasználás előtt tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.
A pulykamell szeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk fél órát állni.
Ezután a befűszerezett hússzeletre helyezzünk rá pár szelet feketeerdei sonkát, majd arra ízlés szerint az alaposan lecsepegtetett aszalt szilvát és tekerjük fel.
Egy nagyobb folpackra kb 5-6 szelet bacont helyezzünk egymás mellé úgy, hogy fedjék egymást, majd helyezzük rá pulykamelltekercset és a fólia segítségével tekerjük fel.
Egy tepsibe tegyük egymás mellé a hústekercseket, öntsük alá a vizet, majd fedjük le alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd pároljuk kb 30 percig.
Ezután vegyük ki a sütőből, vegyük le a fóliát, ha túl sok lenne alatta a lé akkor öntsünk le belőle, majd kanalazzuk a zsírt a hússzeletek mellé, tegyük vissza a sütőbe és kb 20 perc alatt süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.









