Elkészítése
Először a gombóckákat készítjük el.
A zsemlére több részletben adagoljuk a tejet, mivel a GM kenyeret szinte lehetetlen kifacsarni, így csak annyi tejet adunk hozzá, hogy puha, morzsalékos massza legyen.
Ezt követően az összes többi hozzávalóból jól formázható masszát gyúrunk. A fűszereket ízlés szerint adagoljuk (én egy-egy teáskanállal tettem bele oregánót és bazsalikomot, illetve sót is, borsot csak úgy érzéssel frissen őröltem rá).
Diónyi gombócokat formálunk a masszából és egy tálcára sorakoztatjuk.
A paradicsommártáshoz az olajon vagy kókuszzsíron kissé megpirítjuk a lisztet, ráöntjük a sűrített paradicsomot és még kb fél liter vizet, sóval, pici cukorral ízesítjük. Összeforraljuk, majd beledobáljuk a gombócokat és kb fél óra alatt készre főzzük.
Tészta körettel kínáljuk.









