Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Zamatos pulykaszárny ízletes gerslivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fokhagyma gerezdeket összezúzzuk, a rozmaringot felaprítjuk (2-3 ágacska) és az almaléhez keverjük. A megtisztított pulykaszárnyakat az ízületeknél kettévágjuk, a szárnyközép rész (a kettő csontos) bőrét 2-3 helyen bevagdossuk, beirdaljuk, majd egy tába rakjuk és felöntjük az ízesített almalével aztán letakarva, hűtőben, két napig ebben pácoljuk, néhányszor átmozgatjuk, átforgatjuk. A pácoláshoz célszerű akkora edényt, tálat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Steffel Csaba
Beküldte: 2021.01.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A fokhagyma gerezdeket összezúzzuk, a rozmaringot felaprítjuk (2-3 ágacska) és az almaléhez keverjük.

A megtisztított pulykaszárnyakat az ízületeknél kettévágjuk, a szárnyközép rész (a kettő csontos) bőrét 2-3 helyen bevagdossuk, beirdaljuk, majd egy tába rakjuk és felöntjük az ízesített almalével aztán letakarva, hűtőben, két napig ebben pácoljuk, néhányszor átmozgatjuk, átforgatjuk.

A pácoláshoz célszerű akkora edényt, tálat választanunk, amibe éppen, de még kényelmesen beleférnek a szárnyak, ha túl nagy lenne akkor az befolyásolhatja az almalé mennyiségét.

A bepácolódott szárnyakat egy vékonyan kiolajozott tepsibe pakoljuk, sózzuk, borsozzuk, aláönjük a páclevet és fóliával letakarva, 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd fólia nélkül még 20-25 percet, amíg szépen megpirul.

A megmosott gerslit 3-4 órára beáztatjuk, majd leöblítjük és sós, babérlevéllel ízesített vízben pattanós puhára főzzük kb 35 perc alatt. A gersli főzési ideje függhet az áztatási időtől.

Közeben a sárgarépát és a szárzellert apró kockákra daraboljuk, az almát is felkockázzuk a diót pedig durvára törjük.

Egy serpenyőben olívaolajon roppanós puhára pároljuk a sárgarépát és a szárzellert, majd hozzáadjuk az almát, valamint a diót és pár percelteltével a megfőtt gerslit is beleforgatjuk, szükség szerint sózzuk.

A tepsi alján maradt levet átszűrjük egy kis serpenyőbe, aprított rozmaringot adunk még hozzá (akár fehérbort is önthetünk bele egy keveset), jól kiforraljuk és a tűzről levéve egy jó darabka vajat keverünk hozzá és meglocsoljuk vele a szárnyakat vagy külön kínáljuk mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Egészséges ételek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Steffel Csaba
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is