Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Gyors ételek receptjei

Mártások receptjei

Szárnyas receptek

Zöldséges ételek

Zöldfűszeres sütőtök érmék csirkemellel és sajtmártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőtököt megpucoljuk és korongokat vágunk belőle. Egy serpenyőbe tesszük az olívaolajat, rátesszük a vajat, belerakjuk a tök szeleteket, majd ízesítjük egy kis zöld rozmaring levéllel, chili paprikával, majd rácsorgatjuk a mézet és adunk hozzá egy csipet sót. Amikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk és lefedjük, roppanósra pároljuk. Vigyázni kell, nem szabad túl lágyra párolni, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2021.09.18.

Hozzávalók

Zsályás-kurkumás csirkemell

Sajtmártás

Elkészítése

A sütőtököt megpucoljuk és korongokat vágunk belőle. Egy serpenyőbe tesszük az olívaolajat, rátesszük a vajat, belerakjuk a tök szeleteket, majd ízesítjük egy kis zöld rozmaring levéllel, chili paprikával, majd rácsorgatjuk a mézet és adunk hozzá egy csipet sót.

Amikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk és lefedjük, roppanósra pároljuk. Vigyázni kell, nem szabad túl lágyra párolni, mert akkor szétesik.

A csirkemellet megmossuk, majd a vizet lecsepegtetjük róla és egy kicsit megütögetjük a tenyerünkkel. Fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával.

Egy serpenyőbe tesszük az olajat és a vajat, majd amikor felforrósodott rátesszük a csirkemellet és a mell mellé bedobunk 2-3 zsálya levelet. Amikor egyik oldala megsült szép színt kap, átfordítjuk, hozzáöntjük a bort vagy a citromlevet, lefedjük a serpenyőt fedővel és 1-2 perc és kész is van. Tálalásig melegen tartjuk.

A sajtot lereszeljük. Egy evőkanál olajat és a vajat felforrósítjuk, beletesszük a lisztet és hideg tejjel felengedjük. Közben ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és kevergetve felforraljuk. Tejjel (esetleg kevés víz is adható hozzá), addig hígítjuk, amíg híg mártást kapunk. Beletesszük a sajtokat és jól elkeverjük. Lehet zöldfűszerrel ízesíteni, de most a kék sajt finom ízt adott neki, ezért mellőztem.

Köretként quinoát adtam mellé. Hagymát dinszteltem kevés olajon, erre rátettem a quinoát, majd dupla mennyiségű vízzel felengedtem. Só és petrezselyemzöld volt az ízesítő.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is