Elkészítése
Egy nagyobb lábasban olvasszuk meg a vajat, majd vegyük le tűzhelyről és adjuk hozzá a cukrot és a hideg tejet. Ezután keverjük el a cukrot a tejben, majd adjuk hozzá a porélesztőt. Hagyjuk 4-5 percig állni, amíg az élesztő nem kezd kicsit habosodni. Adjuk hozzá a lisztet, amiben elkeverjük a sót és egy fakanál segítségével keverjünk sima tésztát.
A tésztát hagyjuk a lábasban a duplájára kelni meleg helyen kb 1 óra alatt.
A megkelt tésztánkat osszuk 5 egyforma részre, majd gyúrjuk sima golyókat belőle. Fedjük le a tésztákat kb 15 percre egy konyharuhával, azért hogy ne száradjanak ki.
Amíg pihenek a tészták vágjuk kisebb darabokra a hagymát, paprikát, majd keverjük össze a majonézzel és a kukoricával.
A pihentetett tésztákat formázzuk téglalap alakúra, majd tekerjük bele a kolbászt vagy a virslit. Zárjuk jól le a tésztavégeket, majd vegyünk egy tekercset és vágjuk be fentről lefelé ferdén a kolbászt körülbelül 45°-os szögben kb 1 cm vastagságban, majd fordítsuk ki oldalra. Ne vágjuk át teljesen a tésztát, csak a kolbász vastagságáig vágjuk be. A következő szeletet a másik oldalra fordítsuk ki. Ismételjük a vágásokat, amíg a tekercs végére érünk.
Osszuk el a feltétnek készült zöldséges masszát 5 részre, majd mindegyik kolbászos pizzatésztára rakjunk egy adagot. Az apróra vágott sajtot is osszuk 5 részre és szórjuk a feltétek tetejére.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 20 percig sütjük. Ezután grill fokozatra állítva 200 fokon visszarakjuk 5 percre, amíg a tészta széle szép piros lesz és sajt szépen megolvad.










