Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt belemorzsoljuk a 1 dl langyos, cukros vízbe és felfuttatjuk. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a sóval elkeverjük és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Elkezdjük összeállítani a tésztát és apránként adagoljuk hozzá a langyos vizet, majd addig dagasztjuk, amíg fel veszi a vizet tészta és egy kissé lágy, ragacsos tésztát nem kapunk. A tésztának […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt belemorzsoljuk a 1 dl langyos, cukros vízbe és felfuttatjuk.

Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a sóval elkeverjük és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Elkezdjük összeállítani a tésztát és apránként adagoljuk hozzá a langyos vizet, majd addig dagasztjuk, amíg fel veszi a vizet tészta és egy kissé lágy, ragacsos tésztát nem kapunk.

A tésztának el kell válnia az edény falától. A tetejét átkenjük olajjal, letakarjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük.

Ha megkelt a tészta olajos kézzel 6-8 egyforma adagot csípünk belőle és kis cipókat formázunk, majd rövid ideig újra kelesztjük.

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük.

Olajos kézzel a levegőben elkezdjük körbe-körbe nyújtani a tésztát. Ha megvan a szép kör alakú lángos, akkor forró olajba tesszük és szép pirosra, ropogósra sütjük mondkét oldalát.

Akkor jó a tésztánk, ha az olajban a közepe felpúposodik. Papírtörlőre szedjük.

Tálalásnál megkenjük langyos tejföllel és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is