Elkészítése
A lisztet egy tálba szitáljuk. Mélyedést készítünk a közepébe és belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a víz felét és raszórjuk a cukrot.
Miután az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
A szószhoz a hagymát apró kockára vágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Picit még összesütjük és beletesszük a sűrített paradicsomot, majd pár percig főzzük. Ha kihült a szósz, botmixerrel egyneműsítjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk 39*47 cm-es tepsi méretére, majd belerakjuk az olajozott tepsibe. Megkenjük a tésztát a szósszal, majd rárakjuk a feltételét és mehet az előmelegített, 220 fokos sütőbe kb 15 percre.
Amikor szép piros a széle és a sajt, akkor el is készült a pizzánk.









