Elkészítése
1 dl langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
Kimérjük a lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, az oregánót, az olajat és még 1 dl langyos vizet.
Bedagasztjuk a tésztát. Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.
Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.
Egy gáztepsit kikenünk olajjal (vagy sütőpapírral kibéleljük), beleöntjük a pizzatésztát. Kis nyújtófa és a kezünk segítségével tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A ketchupot, a paprikakrémet, a pizzakrémet, az oregánót, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a borsot, a sót összekeverjük kis tálban és belereszeljük a vöröshagymát. Ezzel is összekeverjük, így egy pikáns szószt kapunk, melyet rákenünk a tésztánk tetejére.
Szeletekre vágjuk a sonkát és rápakoljuk a szósz tetejére és reszelt sajttal megszórjuk.
A sütőt begyújtjuk 220 fokra, a tepsit egyből be is toljuk. Megsütjük. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű. Ha megsült, tálalhatjuk.
Jó étvágyat!










