Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gesztenyetorták

Gesztenyés-mézeskalácsos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A formát (22 cm) kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt robotgéppel, magas fokozaton jól kihabosítjuk, majd a lisztet és a kakaóport is beleforgatjuk óvatosan úgy, hogy ne törjük össze a tojáshabot. A kész masszát az előkészített formába öntjük és kb 20 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.12.07.

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítése

A formát (22 cm) kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt robotgéppel, magas fokozaton jól kihabosítjuk, majd a lisztet és a kakaóport is beleforgatjuk óvatosan úgy, hogy ne törjük össze a tojáshabot.

A kész masszát az előkészített formába öntjük és kb 20 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Rácson kihűtjük a piskótát.

A krémhez a mascarponét, kiengedett gesztenyemasszát, porcukrot, mézesfűszert és a rumaromát alaposan kikeverjük, majd hozzáöntjük a folyékony tejszínt és az egészet keményre felverjük pár perc alatt.

A piskótát lapjában ketté vágjuk. A krém felét az alsó lapra kenjük, rátesszük a másik lapot és kissé lenyomkodjuk, majd körben és a tetejét is bevonjuk a tortának krémmel. Keveset hagyhatunk a díszítéshez.

Ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, kakaóporral és dekorcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is