Elkészítése
A csülköt jól megmossuk és feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi. Kb 1 óra alatt puhult meg.
Egy fazékban (2 liter levest készítettem) olajat vagy zsírt hevítünk és a felaprított hagymát megdinszteljük, majd a fokhagymát hozzáaprítjuk és megszórjuk a liszttel.
Kicsit lepirítjuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát és felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük a levet, majd beletesszük a leszűrt babot és addig főzzük, amíg kezd puhulni.
Ekkor hozzáadjuk a megfőtt és lecsontozott csülköt és a felaprított zöldségeket is. Miután minden megpuhult, a zöldségzöldjét is felaprítjuk és a levesünkhöz adjuk.
Friss kenyérrel vagy bagettel kínáljuk.









