Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A tejet egy edényben a vaníliás cukorral lassú tűzön felforraljuk. A forró tejbe vizes kanállal kisebb halmokat szaggatunk a habból. A galuskákat oldalanként 1-2 percig főzzük, közben óvatosan megfordítjuk egyszer, hogy egyenletesen főjenek meg. A kész galuskákat szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
A tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjük. Ha sűrűbb állagot szeretnénk, akkor egy evőkanál lisztet kevés tejjel csomómentesre keverünk, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgájához. A tejből, amelyben a habgaluskákat főztük, egy keveset kanalazunk a tojássárgás keverékhez, hogy hőkiegyenlítést végezzünk. Ezután az egészet folyamatos keverés mellett visszaöntjük a tejbe.
Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett főzzük, amíg besűrűsödik.
A hántolt mandulát egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg!
A vaníliás krémet üvegtálba vagy kisebb tálkákba öntjük, a tetejére halmozzuk a habgaluskákat és megszórjuk a pirított mandulával.
Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy jól lehűljön.








