Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Mákos krémes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mákos lapokhoz a mákot, lisztet, sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a mákos lisztet és a rumot. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (20*30 cm) simítjuk majd kb 25 perc alatt megsütjük 180 fokon. Ha kihűlt, két lapba vágjuk. A sima laphoz a lisztet […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2020.01.20.

A mákos laphoz:

A fehér laphoz:

A krémhez:

A tetejére

Elkészítése

A mákos lapokhoz a mákot, lisztet, sütőport összekeverjük.

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a mákos lisztet és a rumot.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (20*30 cm) simítjuk majd kb 25 perc alatt megsütjük 180 fokon. Ha kihűlt, két lapba vágjuk.

A sima laphoz a lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet és a rumot. A tésztából sütőpapírra 20*30 cm-es téglalapot kenünk. Előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.

Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatint vízbe áztatjuk.

3 dl tejet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tördelt fehércsokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad.

A tojássárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a pudingporral, a vaníliakivonattal és a maradék hideg tejjel. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a fehér csokis keveréket. Továbbra is keverve sűrű krémmé főzzük.

A zselatint felmelegítjük a vízzel, majd a sűrű krémhez keverjük. Kihűtjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot is.

Az egyik mákos lapot megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a sima lapot, amire a maradék krém fele kerül, erre tesszük a másik mákos lapot. Megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk darált mákkal.

3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is