Elkészítése
A csirkemájat vágjuk fel nagyobb darabokra. A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A felkockázott szalonnát tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá az olajat és addig süssük, hogy szép színt kapjon.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és süssük tovább, hogy a hagyma kissé összeessen, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.
Ezután tegyük vissza a tűzre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet, majd takaréklángon főzzük kb fél óráig (a sózással óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós).
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, majd főzzük még kb tíz percig, hogy a máj puhára főljön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen (arra figyeljünk, nehogy sokáig főzzük, mert a máj kemény lesz).
Ameddig a csirkemáj pörkölt fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl a krumplipüré, a kifőtt tészta, vagy éppen a bulgur is.









