Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Krémlevesek

Leves receptek

Tejszínes rebarbara krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rebarbara külső, hártyás részét húzzuk le, majd vágjuk fel kisebb darabokra. A barna cukorhoz adjunk egy evőkanál vizet és karamellizáljuk világos színűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát, öntsük fel a vízzel és tegyük vissza a tűzre (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). Ezután adjuk hozzá a vaníliás […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A rebarbara külső, hártyás részét húzzuk le, majd vágjuk fel kisebb darabokra.

A barna cukorhoz adjunk egy evőkanál vizet és karamellizáljuk világos színűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát, öntsük fel a vízzel és tegyük vissza a tűzre (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a őrölt fahéjat és gyömbért, egy csipet sót, tegyük bele a szegfűszeget, reszeljük hozzá a citromhéjat, majd főzzük kb 10 percig.

Amikor a rebarbara már szinte szét főtt, vegyük le a tűzről, vegyük ki a szegfűszeget, majd turmixoljuk le és egy szitán passzírozzuk át, hogy szép sima legyen.

A tejszínt keverjük simára a pudingporral és állandó keverés mellett csorgassuk a forrásban lévő leveshez, majd kevergetve főzzük még 1-2 percig, hogy kellően besűrűsödjön.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is