Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval elkezdjük felverni. Kőzben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele. Kettő darab gáztepsit (44*38 cm) sütőpapírral kibélelünk és a masszát egyenlően elosztjuk bennük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük a piskótákat. A megsült és kihűlt lapokat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2021.04.08.

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval elkezdjük felverni. Kőzben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele.

Kettő darab gáztepsit (44*38 cm) sütőpapírral kibélelünk és a masszát egyenlően elosztjuk bennük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük a piskótákat. A megsült és kihűlt lapokat 3-3 részre vágjuk.

A krémhez a pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd folytonos kevergetés mellett kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. A megmosott epret apró darabokra vágjuk.

A piskóta lapokat megtöltjük: először a krémmel lekenjük, rászórjuk a darabolt epret, illetve a gőz felett olajjal felolvasztott étcsokoládéval lecsorgatjuk. Minden lappal így járunk el.

A díszítéshez a pudingport a cukorral és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük óvatosan a kihűlt pudingba forgatjuk.

A sütemény oldalát, illetve tetejét tetszés szerint bevonjuk, majd eperszemekkel díszítve kínáljuk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is