Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval elkezdjük felverni. Kőzben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk bele.
Kettő darab gáztepsit (44*38 cm) sütőpapírral kibélelünk és a masszát egyenlően elosztjuk bennük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük a piskótákat. A megsült és kihűlt lapokat 3-3 részre vágjuk.
A krémhez a pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd folytonos kevergetés mellett kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. A megmosott epret apró darabokra vágjuk.
A piskóta lapokat megtöltjük: először a krémmel lekenjük, rászórjuk a darabolt epret, illetve a gőz felett olajjal felolvasztott étcsokoládéval lecsorgatjuk. Minden lappal így járunk el.
A díszítéshez a pudingport a cukorral és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük óvatosan a kihűlt pudingba forgatjuk.
A sütemény oldalát, illetve tetejét tetszés szerint bevonjuk, majd eperszemekkel díszítve kínáljuk!







