Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és csomómentesre keverjük a masszát. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a joghurtos masszába keverjük, végül a tojáshabot forgatjuk bele úgy, hogy ne törjük össze. Sütőpapírral bélelt, 30*15 cm-es formába […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Asztalosné Irénke
Beküldte: 2023.12.04.

Hozzávalók egy 30*15 cm-es formáhozTészta

Krém

Meggyes zselé

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.

A sárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és csomómentesre keverjük a masszát.

A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a joghurtos masszába keverjük, végül a tojáshabot forgatjuk bele úgy, hogy ne törjük össze.

Sütőpapírral bélelt, 30*15 cm-es formába simítjuk a massza felét és 170 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztából sütünk egy másik lapot is.

Ha nincs ekkora formánk, akkor süssük egyben a tésztát és kihűlés után felezzük el.

Krém:

A zselatint áztassuk be a vízbe, majd hagyjuk duzzadni kb 5-10 percig. Amikor felszívta az összes vizet, akkor melegítsük folyósra, de ne forraljuk!

A joghurtot a cukorral és a meggyel keverjük össze, majd botmixerrel mixeljük addig, amíg teljesen sima, krémes állagú nem lesz. Ekkor keverjük bele a zselatint.

Összeállítás:

Az egyik piskótalapra kenjük rá a meggyes krém felét, majd tegyük rá a másik lapot, arra pedig kenjük rá egyenletesen a maradék krémet.

Készítsük el a zselatint a tetejére. A vízben dusszasszuk 5-10 percig a zselatint, majd tegyük bele a meggylébe vagy szörpbe és közepes lángon melegítsük össze. Amikor langyosra hűlt, akkor öntsük rá a sütemény tetejére óvatosan és dermedésig tegyük hűvös helyre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Asztalosné Irénke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is