Elkészítése
A főzést megelőző este a babot beáztatjuk. Másnap leszűrjük, majd 3 l vízzel felöntve, kevés sót hozzáadva megfőzzük.A zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. A petrezselyemzöldet, zellerlevelet és fokhagymaszárat megmossuk, majd egy cérnával összekötjük.A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.A húst kockázzuk.A zsiradékot egy nagyobb edényben felhevítjük, majd a hagymákat megdinszteljük rajta. A tűzről félrehúzva rászórjuk a paprikát, elkeverjük és felöntjük egy pohár vízzel. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük és a paprikakrémet is beletesszük.Gyakori kevergetés mellett félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a többi zöldséget is és fedő alatt készre főzzük.Ha minden puhára főtt, akkor hozzáadjuk a babot a levével együtt és az egészet összeforraljuk.Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük.Ízlés szerint csipetkét vagy galuskát főzhetünk bele.









