Elkészítése
Piskóta:
A sütőt előmelegítjük elő 200 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukrokkal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőport és kanalanként lisztet. AZért, hogy a tészta lágyabb legyen, adjunk hozzá 2 evőkanál vizet is és keverjük el alaposan.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd forgassuk bele két-három részletben a cukros masszába, majd öntsük sütőpapírozott tepsibe (25*35 cm) és simítsuk el.
Amikor a tepsit betesszük, rögtön vegyük vissza a hőmérsékletet 160 fokra. Ha van rá lehetőség, akkor hőlégkeveréses sütőt használjunk.
Kb 20-30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és függőlegesen vágjuk ketté (vagyis félbe vágjuk a tésztát).
Krém:
A pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk. Ekkor tegyük bele a kikevert pudingport és 4 evőkanál cukrot. A pudingot gyakori keverés mellett megfőzzük, majd ha kész, belekeverjük a margarint és félretesszük hűlni. Ha kihűlt, eldolgozzuk a mascarponével és a többi cukorral.
A habtejszínt felverjük és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.
Összeállítás:
Az epret megmossuk és egy részét tetszőlegesen feldaraboljuk (ez lesz a sütemény belsejében). A másik részét pedig vékony szeletekre vágjuk (ez lesz a sütemény tetején).
A piskóta egyik lapját vastagon kenjük meg a krém egy részével és egyenletesen elosztva megpakoljuk a vágott eperrel. A másik piskótával befedjük, majd azt is megkenjük a többi krémmel és minden oldalát is.
A tetejét feldíszítjük az eperszeletekkel.









