Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Epres mascarponés krémes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: A sütőt előmelegítjük elő 200 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukrokkal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőport és kanalanként lisztet. AZért, hogy a tészta lágyabb legyen, adjunk hozzá 2 evőkanál vizet is és keverjük el alaposan. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd forgassuk bele két-három részletben a cukros masszába, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Alexandra1234
Beküldte: 2019.11.19.

Piskótához

Krémhez

Összeállításhoz

Elkészítése

Piskóta:

A sütőt előmelegítjük elő 200 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukrokkal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőport és kanalanként lisztet. AZért, hogy a tészta lágyabb legyen, adjunk hozzá 2 evőkanál vizet is és keverjük el alaposan.

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd forgassuk bele két-három részletben a cukros masszába, majd öntsük sütőpapírozott tepsibe (25*35 cm) és simítsuk el.

Amikor a tepsit betesszük, rögtön vegyük vissza a hőmérsékletet 160 fokra. Ha van rá lehetőség, akkor hőlégkeveréses sütőt használjunk.

Kb 20-30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezután egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és függőlegesen vágjuk ketté (vagyis félbe vágjuk a tésztát).

Krém:

A pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk. Ekkor tegyük bele a kikevert pudingport és 4 evőkanál cukrot. A pudingot gyakori keverés mellett megfőzzük, majd ha kész, belekeverjük a margarint és félretesszük hűlni. Ha kihűlt, eldolgozzuk a mascarponével és a többi cukorral.

A habtejszínt felverjük és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.

Összeállítás:

Az epret megmossuk és egy részét tetszőlegesen feldaraboljuk (ez lesz a sütemény belsejében). A másik részét pedig vékony szeletekre vágjuk (ez lesz a sütemény tetején).

A piskóta egyik lapját vastagon kenjük meg a krém egy részével és egyenletesen elosztva megpakoljuk a vágott eperrel. A másik piskótával befedjük, majd azt is megkenjük a többi krémmel és minden oldalát is.

A tetejét feldíszítjük az eperszeletekkel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Alexandra1234
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is