Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, vaníliás cukorral és kristálycukorral. Ezután hozzákeverjük a forró vizet, az olvasztott vajat és egyenként a tojássárgákat is.
A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos alapba. Sima, masszív tésztává keverjük (óvatosan, hogy a hab ne törjön össze).
Ezt követően a tésztát egy kivajazott-lisztezett kuglófformába (koszorúformába) öntjük és 160 fokon (légkeveréssel) 35 pecig sütjük.
Miután kivettük a sütőből a piskótát, hagyjuk teljesen kihűlni rácsra borítva.
A vajas krémhez készítünk egy vaníliás pudingot (a csomagon lévő leírás szerint), amit szobahőmérsékletűre hűtünk.
Eközben egy nagyobb keverőtálban a vajat a porcukorral habosra verjük. Ha a puding kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez és simára dolgozzuk.
A koszorút 3 rétegre vágjuk és megtöltjük szintenként a vaníliás krémmel és a szeletelt eperrel.
A megmaradt vaníliás krémmel pedig akár a külsejét is bevonhatjuk. A mandulaforgáccsal (vagy amivel szeretnénk) tetszés szerint díszíthetjük a koszorúnkat.









