Elkészítése
A lisztet kevejük össze a sütőporral, a sóval, majd adjuk hozzá a kis darabokra vágott vagy lereszelt vajat. Morzsoljuk össze, majd amikor már kellően morzsalékos, akkor keverjük hozzá a cukrot, a tojást és a vizet. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ha kemény a tészta és lazítanál rajta, egy-két evőkanál tejföllel megteheted.
Tegyük becsomagolva 20 percre hűtőbe.
A krémhez a lisztet kevés meggylével kikeverjük, majd hozzáadjuk a maradék meggylevet, belekeverjük a meggyet, a cukrot (ízlés szerint édesítsük!), majd a búzadarát és közepes lángon addig melegítjük, folytamatosan kevergetve, amíg be nem sűrűsödik (pudingos-grízes állaga lesz). Ha elkészült, akkor félretesszük hűlni.
A tésztát a pihentetést követően osszuk két részre. Nyújtsuk ki az egyiket, majd béleljük ki vele a piteformát (24 cm). Szurkáljuk meg több helyen villával. Kenjük meg a sűrű, meggyes krémmel, majd a maradék tésztát reszeljük rá.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük meg körülbelül 20-30 perc alatt.
Ha teljesen kihűlt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.









