Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet kevejük össze a sütőporral, a sóval, majd adjuk hozzá a kis darabokra vágott vagy lereszelt vajat. Morzsoljuk össze, majd amikor már kellően morzsalékos, akkor keverjük hozzá a cukrot, a tojást és a vizet. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ha kemény a tészta és lazítanál rajta, egy-két evőkanál tejföllel megteheted. Tegyük becsomagolva 20 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
dudika688
Beküldte: 2019.02.04.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

A lisztet kevejük össze a sütőporral, a sóval, majd adjuk hozzá a kis darabokra vágott vagy lereszelt vajat. Morzsoljuk össze, majd amikor már kellően morzsalékos, akkor keverjük hozzá a cukrot, a tojást és a vizet. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ha kemény a tészta és lazítanál rajta, egy-két evőkanál tejföllel megteheted.

Tegyük becsomagolva 20 percre hűtőbe.

A krémhez a lisztet kevés meggylével kikeverjük, majd hozzáadjuk a maradék meggylevet, belekeverjük a meggyet, a cukrot (ízlés szerint édesítsük!), majd a búzadarát és közepes lángon addig melegítjük, folytamatosan kevergetve, amíg be nem sűrűsödik (pudingos-grízes állaga lesz). Ha elkészült, akkor félretesszük hűlni.

A tésztát a pihentetést követően osszuk két részre. Nyújtsuk ki az egyiket, majd béleljük ki vele a piteformát (24 cm). Szurkáljuk meg több helyen villával. Kenjük meg a sűrű, meggyes krémmel, majd a maradék tésztát reszeljük rá.

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük meg körülbelül 20-30 perc alatt.

Ha teljesen kihűlt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
dudika688
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is