Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krémhez a tojássárgákat egy lábasban elkeverjük a kétféle cukorral, majd hozzászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük kevés tejjel, végül hozzákeverjük a többi tejet is. Állandó kevergetés közben, közepes lángon puding állagúra főzzük. Fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje és kihűtjük. A vajat és a porcukrot 4-5 részletben a kihűlt alapba keverjük egy habverővel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KisKrisztike
Beküldte: 2020.12.16.

A krémhez

A tésztához

A közepére

A mázhoz

Elkészítése

A krémhez a tojássárgákat egy lábasban elkeverjük a kétféle cukorral, majd hozzászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük kevés tejjel, végül hozzákeverjük a többi tejet is.

Állandó kevergetés közben, közepes lángon puding állagúra főzzük. Fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje és kihűtjük.

A vajat és a porcukrot 4-5 részletben a kihűlt alapba keverjük egy habverővel és jól kihabosítjuk.

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a szódabikarbónával és a sóval, hozzákeverjük a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát, lisztezett felületen 30*40 cm-es lapokká nyújtjuk.

A lapokat egyesével a tepsi hátuljára fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

A kihűlt lapokat keresztben kettévágjuk, az egyiket megkenjük a krém felével, arra megy egy másik lap, a lekvár, a harmadik lap, a maradék krém, végül a negyedik lap. Ha a lekvár nagyon folyós, 10 gramm expressz zselatinfixszel be lehet keverni, így nem fog szétcsúszni, de ez csak akkor szükséges, ha folyik a lekvár.

A máz hozzávalóit egy lábasban összemelegítjük, majd a sütire csorgatjuk és elsimítjuk.

A mézes krémest egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KisKrisztike
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is