Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kekszet ledaráljuk vagy zacskóba tesszük és egy nyújtófával összetörjük, majd az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 23 cm-es tortaforma alaját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát alaposan kivajazzuk. A kekszmasszát a forma aljába öntjük és egy pohár aljával lenyomkodjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elősütjük. Addig elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű sajtkrémet, tejfölt, porcukrot, pisztácia […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Veronica
Beküldte: 2020.12.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A kekszet ledaráljuk vagy zacskóba tesszük és egy nyújtófával összetörjük, majd az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 23 cm-es tortaforma alaját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát alaposan kivajazzuk.

A kekszmasszát a forma aljába öntjük és egy pohár aljával lenyomkodjuk.

160 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elősütjük.

Addig elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű sajtkrémet, tejfölt, porcukrot, pisztácia pasztát és a vaníliás cukrot simára keverjük, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat is. Különbőző gyártók pasztája eltérő ízintenzitású lehet, ezért 4 kanál után kóstoljuk meg és úgy adagoljuk.

A kekszrétegre öntjük a krémet, elsímitjuk egy picit megütögetjük, hogy ne legyen levegős. 160 fokon 1 órát sütjük. Nem baj, ha a közepe még remeg, hűlésnél meg fog szilárdulni. 30 perc sütés után letakarjuk egy alufóliával, hogy ne barnuljon meg a teteje.

Mivel sütés közben a sütemény hamar elveszíti a nedvességtartalmát, ezért érdemes egy kis edényben vizet tenni a sütőbe. Így pára képződik és nem reped szét a torta teteje.

Ha megsült, egy késsel elválasztjuk a forma oldalától, majd hűlni hagyjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap durvára tört psiztáciával megszórjuk a tetejét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is