Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Sárgaborsó főzelék hamis bélszínrolóval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Főzelék készítése: A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára, majd egy szűrőkanálba tesszük és folyóvíz alatt leöblítjük. Feltesszük főni, majd amikor felforr a habját leszedjük. Ízesítjük őrölt borssal, sóval, paprikakrémmel, leveskockát és babérlevéllel. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk. Az olajon a liszttel, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával zsemleszínű rántást készítünk. A tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, öntünk rá […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.03.03.

A főzelékhez

A rántáshoz

Hamis bélszínrolóhoz

A panírozáshoz

Elkészítése

Főzelék készítése:

A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára, majd egy szűrőkanálba tesszük és folyóvíz alatt leöblítjük.

Feltesszük főni, majd amikor felforr a habját leszedjük. Ízesítjük őrölt borssal, sóval, paprikakrémmel, leveskockát és babérlevéllel. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.

Az olajon a liszttel, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával zsemleszínű rántást készítünk.

A tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, öntünk rá 2 dl vizet, majd csomómentesre keverjük és a hozzáöntjük a sárgaborsóhoz.

Összeforraljuk és kész is gyors és finom főzelék.

Bélszín készítése:

A burgonyát megpucolva, összevágva enyhén sós vízben megfőzzük.

A darált húshoz hozzákeverjük a sót, az ételízesítőt, a köményt, a tojást, a borsot, a zsemlemorzsát, a lereszelt vöröshagymát, az összetört főtt burgonyát és az apróra vágott petrezselymet. Összedolgozzuk és rudakat formálunk belőle.

Hagyományos módon panírozzuk és forró olajban kisütjük a rudacskáinkat.

Amennyiben soknak találjuk a bekevert mennyiséget, le lehet fagyasztani.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is