Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Pontyhalászlé

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pontyokat megtisztítjuk, zsigereljük, beírdaljuk és kb 2,5-3 cm széles szeletekre vágjuk, majd egy tálba téve a szeletek mindkét oldalát enyhén megsózzuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a hallal együtt egy 10 literes bográcsba rakjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje, de minimum 5 liter! Közepes lángon […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2020.12.26.

Hozzávalók

Tálaláshoz

Elkészítése

A pontyokat megtisztítjuk, zsigereljük, beírdaljuk és kb 2,5-3 cm széles szeletekre vágjuk, majd egy tálba téve a szeletek mindkét oldalát enyhén megsózzuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a hallal együtt egy 10 literes bográcsba rakjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje, de minimum 5 liter!

Közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a vörösbort és a paradicsomszószt, rászórjuk a paprikát és innentől 35-40 perc alatt kissé erősebb/lobogó lángon, a bográcsot lengetve-mozgatva készre főzzük.

Félúton beletesszük a hal belsőségeket és a cseresznyepaprikákat. Időnként rákóstolunk, ha igényli sózzuk.

Miután elkészült egy nagyobb tálba átöntjük a levét, a patkószeleteket pedig tálcára helyezzük.

Ízlés szerint még forrón főtt metélttésztával és/vagy kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is