Elkészítése
A felmelegített olajon megpirítjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd ezeket összepirítjuk.
Mikor szépen összefonnyadtak a hozzávalók, akkor hozzáadjuk a felkockázott húst, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, vegetával és összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a babot, felöntjük vízzel és felforraljuk.
Mikor a hús már majdnem megfőtt, a levesbe tesszük a meghámozott és felszeletelt répát, petrezselyemgyökeret és a burgonyát.
Mikor már a hús és a zöldségek is majdnem készre főttek házi csipetkét teszünk a levesbe. Ehhez 1 tojást felverünk, teszünk bele egy csipet sót és 10-12 dkg liszttel kemény tésztát gyúrunk belőle. A tésztát ezután belecsipkedjük a levesbe és készre főzzük.










