Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szárazbabot főzés előtti este áztassuk be hideg vízbe. Főzés előtt öblítsük le, az esetleges rossz babokat dobjuk ki, majd bő 2 liter hideg vízben kezdjük el főzni egy fej hagymával, a fokhagymával és a babérlevelekkel. Amikor a bab félig megpuhult, adjuk hozzá a tetszőleges darabokra vágott zöldségeket. Ízesítsük sóval és a leveskockával. A rántáshoz […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2021.09.18.

Hozzávalók

Rántáshoz

Tálaláshoz

Elkészítése

A szárazbabot főzés előtti este áztassuk be hideg vízbe.

Főzés előtt öblítsük le, az esetleges rossz babokat dobjuk ki, majd bő 2 liter hideg vízben kezdjük el főzni egy fej hagymával, a fokhagymával és a babérlevelekkel.

Amikor a bab félig megpuhult, adjuk hozzá a tetszőleges darabokra vágott zöldségeket. Ízesítsük sóval és a leveskockával.

A rántáshoz a zsírt forrósítsuk fel, majd keverjük el benne a lisztet, ezután pirítsuk le. A rántást vegyük le tűzről, majd keverjük el benne a sót és a paprikát. Adjunk hozzá kevés vizet és keverjük simára a rántást.

Amikor megfőtt a bab és a zöldségek is, a rántást keverjük el a levesben, majd pár perc alatt össze az egészet.

Az elkészült levest kóstoljuk meg és ha szükséges ízesítsük sóval.

Ízlés szerint tejföllel és csipetkével tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is