Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Burgonyagombóc leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hevítsük fel a vajat egy edényben. Fonnyasszuk meg rajta a hagymát, majd dobjuk bele a kockázott zöldségeket és pároljuk 1-2 percig. Öntsük fel az alaplével vagy vízzel, sózzuk, borsozzuk és főzzük közepes lángon, nem forralva kb 20 percig. Közben készítsük el a gombócokat. Egy tálban keverjük össze a hideg, áttört burgonyát a liszttel, sóval, borssal […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
foodwhatwelove
Beküldte: 2022.04.19.

Leveshez

Gombóchoz

Elkészítése

Hevítsük fel a vajat egy edényben. Fonnyasszuk meg rajta a hagymát, majd dobjuk bele a kockázott zöldségeket és pároljuk 1-2 percig.

Öntsük fel az alaplével vagy vízzel, sózzuk, borsozzuk és főzzük közepes lángon, nem forralva kb 20 percig.

Közben készítsük el a gombócokat. Egy tálban keverjük össze a hideg, áttört burgonyát a liszttel, sóval, borssal és az egész tojással. Enyhén lisztezett felületen gyúrjuk formázható tésztává. Ne adjunk hozzá túl sok lisztet, különben kemény gombócokat kapunk. Tegyük a tésztát hűtőbe 10 percre.

Miután a tészta pihent vegyünk le belőle egy kisebb darabot és sodorjuk 1,5 cm vastagra, nudli formájúra. Daraboljuk 2 cm hosszú szeletekre, majd ismételjük meg ezt a maradék tésztával is.

Amint a zöldségek megpuhultak, formázzuk a tésztadarabokat gombócokká, majd óvatosan tegyük bele a levesbe.

Főzzük a gombócokat 5-6 percig. Amint feljönnek a leves tetejére meg is főttek.

Öntsük a levesbe a tejszínt, szórjuk bele az aprított kaprot és hagyjuk főni még 5 percig. Ne forraljuk, különben a teszín kicsapódik!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
foodwhatwelove
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is