Elkészítése
Egy magasabb edényben a zsíron megpirítjuk a kockázott lapockát, majd kiszedjük és félretesszük. Ugyanebben az edényben megdinszteljük a kockázott hagymát, fokhagymát és fűszerezzük, majd mehet rá a kockázott zöldség is, amit megpirítunk, majd végül visszaöntjük a húst is.
A kockázott burgonyát külön főzzük meg annyi vízzel, amennyi épphogy ellepi. Ha kész, akkor a levét hozzáöntjük a leveshez (a burgonya a gombócokhoz kell).
Körülbelül félidőben tegyük bele a zöldborsót és a gombákat. Tovább főzzük, majd beledobjuk a zöldfűszereket is.
Még forrón törjük össze a burgonyát, hagyjuk kicsit hűlni és adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a petrezselymet és egy csipet szerecsendiót.
Keverjük össze és kis gombócokat formázzunk belőle. Amikor már majdnem kész a levesünk, dobjuk bele a gombócokat és főzzük készre.
Elkészítjük a habarásunkat. A lisztet kevés folyadékkel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és csomómentesre keverjük, végül belecsepegtetjük a citrom levét. A levesünkhöz adjuk és a besűrítjük vele.
Tálaláskor aprított petrezselymet adunk hozzá.








