Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Paradicsomos bableves fodroskellel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymátkat és a répát hámozzuk meg. A vöröshagymát, a répát és a zellert vágjuk apróbb, majd a fokhagymát zúzzuk össze vagy reszeljük le. Az olajat forrósítsuk fel egy nagyobb edényben, majd kb 10 percig pirítsuk rajta a vöröshagymát, répát és a zellert. A végefelé adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is és keverjük folyamatosan. Ezután […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Beküldte: 2024.01.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymátkat és a répát hámozzuk meg. A vöröshagymát, a répát és a zellert vágjuk apróbb, majd a fokhagymát zúzzuk össze vagy reszeljük le.

Az olajat forrósítsuk fel egy nagyobb edényben, majd kb 10 percig pirítsuk rajta a vöröshagymát, répát és a zellert. A végefelé adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is és keverjük folyamatosan.

Ezután keverjük hozzá a rozmaringot is és pirítsuk még vele kb fél percig, majd öntsük fel a paradicsommal, az alaplével vagy vízzel és adjuk hozzá a babot is.

Forraljuk fel, fedjük le, majd főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben adjunk hozzá kb 1 kk cukrot, hogy elvegyük a paradicsom savasságát. Utána sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Közben a fodroskel középső, vastag részéről húzzuk le a levelét és vágjuk durvára, majd keverjük bele a levesbe és főzzük még kb 5 percig. Ha nem tudjuk beszerezni a fodroskelt, akkor használjunk helyette kínaikelt vagy sima kelkáposztát.

Tálaljuk fokhagymás pirítóssal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Ételallergia: Vegetáriánus receptek Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is