Elkészítése
A tésztához az anyagokat összegyúrjuk és folpackba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Azalatt a sült tököt villával jól összetörjük.
A mézet gőz felett kissé felmelegítjük és alaposan elkeverjük benne az összes hozzávalót, majd a tökhöz adva jól összekeverjük.
Egy 30 cm átmérőjű lecsatolható tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tészta 2/3 részét levágjuk és lisztezett felületen 4 mm vastagra kisodorjuk és kibéleljük vele a tortaformát úgy, hogy magasan pereme is legyen.
Szórunk az aljára 1 teáskanál búzadarát, majd belekanalazzuk a tölteléket és egyenletesen elsimítjuk.
A tészta 1/3-át szintén kisodorjuk és ráhelyezzük a töltelék tetejére. A széleit körben méretre vágjuk, hogy a két tésztaréteg fedje egymást.
Lekenjük felvert tojással és 195 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Miután kihűlt, lecsatoljuk az oldalát és csokival vonjuk be a tortát. Ehhez egy kisebb lábasban összeforraljuk a kristálycukrot 3 cl vízzel, feloldjuk benne az étcsokoládét, jól összekeverjük és bevonjuk vele a pitét.
Ízlés szerint lehet szórni rá kis díszítőcukorkákat is. Miután teljesen kihűlt, szeletelhető!
Jó étvágyat kívánok!









