Elkészítése
A lencsét megmossuk és kb 2 órára beáztatjuk, ezután feltesszük annyi vízben főni, hogy bőven ellepje. Közben sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az aprított vöröshagymát.
Lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a lencse, addig elkészítjük a fasírtot.
Egy tálba tesszük a húst és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a felaprított petrezselyemzöldet, a préselt fokhagymát és a beáztatott, majd kinyomkodott kenyeret és az egészet jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel tojás nagyságú fasírtokat formázunk a masszából.
Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy az olajat felszívja.
A megfőtt lencsét berántjuk. Az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk a rántást. Levesszük a tűzről megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük kevés hideg vízzel és a forrásban lévő lencsére öntjük. Jól elkeverjük és összeforraljuk.
Ízesítjük mustárral és pár csepp ecettel vagy citromlével.
A kész lencsét a fasírttal tálaljuk.







