Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Oldalasok

Sertés receptek

Savanyú káposztás cinke sült oldalassal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és a fekete borssal együtt a zsírban elkeverjük. Ezzel a keverékkel átkenjük a darabokra vágott, besózott oldalast. Kizsírozunk egy tepsit vagy sütésálló serpenyőbe beletesszük a húsokat és előmelegített sütőben kb fél óra alatt elősütjük 200 fokon. A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben, ami épp ellepi, megfőzzük. A levében […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és a fekete borssal együtt a zsírban elkeverjük. Ezzel a keverékkel átkenjük a darabokra vágott, besózott oldalast.

Kizsírozunk egy tepsit vagy sütésálló serpenyőbe beletesszük a húsokat és előmelegített sütőben kb fél óra alatt elősütjük

200 fokon.

A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben, ami épp ellepi, megfőzzük. A levében összetörjük, majd a tűzhelyre visszatéve apránként elkeverjük benne a lisztet és sűrűre főzzük. Akkor lesz jó, amikor már szuszogó hangot ad, ezért hívják a cinkét szuszogónak is.

Egy tepsit kizsírozunk, kibéleljük az alját káposztával, megszórjuk a kockára vágott vöröshagymával. Zsírba mártott kanállal nagyobb halmokat rakunk rá a cinkéből. Ezek közé helyezzük az elősütött oldalasokat.

Az egészet betakarjuk káposztával. A kisült hús zsírjával meglocsoljuk és sütőben aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is