Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Kapros-túrós lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liszthez hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk. Ha nagyon kemény lenne a tészta, akkor dolgozzunk bele kevés tejfölt. A tésztát nyújtsuk ki 20*30 cm méretűre (én sütőpapíron kezdtem el és azzal együtt emeltem át a tepsibe és nyomkodtam a forma méretére) és tegyük bele az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2021.07.09.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

A liszthez hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk. Ha nagyon kemény lenne a tészta, akkor dolgozzunk bele kevés tejfölt.

A tésztát nyújtsuk ki 20*30 cm méretűre (én sütőpapíron kezdtem el és azzal együtt emeltem át a tepsibe és nyomkodtam a forma méretére) és tegyük bele az előkészített tepsibe.

Készítsük el a tölteléket. A túrót törjük át a sóval, tojássárgákkal és az aprított kaporral, majd dolgozzuk bele az olvasztott vajat is.

A tojásfehérjékből verjünk kemény habot és óvatosan forgassuk hozzá a túrótöltelékhez.

A túrós krémet egyenletesen kenjük el a tésztán.

180 fokon, alsó-felső sütéssel süssük kb 40 percig.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is