Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Túrós-sajtos ropogós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A túrót és a sót hozzáadjuk az átszitált liszthez és összemorzsoljuk. A megkelt élesztőt, a zsírt, a tejfölt, 1 tojást és a maradék tejet is hozzáadva puha tésztát gyúrunk a hozzávalókból, majd letakarva 1 órán át kelesztjük. Lisztezett felületen 5-6 mm vastagra kinyújtjuk és karácsonyi vagy különböző formákat szaggatunk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2020.12.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

A túrót és a sót hozzáadjuk az átszitált liszthez és összemorzsoljuk. A megkelt élesztőt, a zsírt, a tejfölt, 1 tojást és a maradék tejet is hozzáadva puha tésztát gyúrunk a hozzávalókból, majd letakarva 1 órán át kelesztjük.

Lisztezett felületen 5-6 mm vastagra kinyújtjuk és karácsonyi vagy különböző formákat szaggatunk ki belőle.

Megkenjük felvert tojással, szórunk rájuk reszelt sajtot és magvakat, majd sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk. 190 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) nagyjából 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Mialatt sülnek a rágcsák, a szaggatásból megmaradt leeső széleket összegyúrjuk, 18-20 percet pihentetjük, majd kisodorjuk és derelyevágóval felcsíkozzuk.

Megkenjük tojással, szórunk rá cayenne borsot és sajtot, majd a végére azokat is szép pirosra, ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is