Elkészítése
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A túrót és a sót hozzáadjuk az átszitált liszthez és összemorzsoljuk. A megkelt élesztőt, a zsírt, a tejfölt, 1 tojást és a maradék tejet is hozzáadva puha tésztát gyúrunk a hozzávalókból, majd letakarva 1 órán át kelesztjük.
Lisztezett felületen 5-6 mm vastagra kinyújtjuk és karácsonyi vagy különböző formákat szaggatunk ki belőle.
Megkenjük felvert tojással, szórunk rájuk reszelt sajtot és magvakat, majd sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk. 190 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) nagyjából 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Mialatt sülnek a rágcsák, a szaggatásból megmaradt leeső széleket összegyúrjuk, 18-20 percet pihentetjük, majd kisodorjuk és derelyevágóval felcsíkozzuk.
Megkenjük tojással, szórunk rá cayenne borsot és sajtot, majd a végére azokat is szép pirosra, ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!









