Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Meggyhabos torta (sütés nélküli)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kekszet daráljuk le vagy morzsoljuk alaposan össze. A vajat melegítsük fel, majd öntsük a darált kekszhez és keverjük alaposan össze (ha túl száraz lenne, akkor egy kevés olvasztott vajat még tegyünk hozzá). Egy 24 cm-es tortaforma alját és körben a szélét is béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet, majd tegyük be legalább […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.29.

Kekszes alap

Meggyes-mascarponés rész

Joghurtos-meggyes rész

Joghurtos-meggyes krém

Elkészítése

A kekszet daráljuk le vagy morzsoljuk alaposan össze. A vajat melegítsük fel, majd öntsük a darált kekszhez és keverjük alaposan össze (ha túl száraz lenne, akkor egy kevés olvasztott vajat még tegyünk hozzá).

Egy 24 cm-es tortaforma alját és körben a szélét is béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet, majd tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.

A meggyet előző nap magozzuk ki, szórjuk meg 2-3 ek cukorral, majd felhasználás előtt csepegtessük le (a visszamaradt meggylevet tegyük félre). Ezután turmixoljuk össze vagy botmixerrel pépesítsük mielőtt a krémhez keverjük.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a pépesített meggyet is.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a meggyes-mascarponés keverékhez és szintén keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, szintén keverjük a krémhez.

A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd a kekszes alapra, egyenletesen kanalazzuk rá a meggyes krémet. Ezután pár órára tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen a habos-krém.

A joghurthoz adjuk hozzá a meggylevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (a cukrozott meggy visszamaradt levét használjuk fel hozzá).

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a joghurtos keverékhez, és szintén keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, szintén keverjük a joghurtos keverékhez.

A tortaformát vegyük ki a hűtőből és az előző meggyes rétegre egyenletesen kanalazzuk rá a joghurthabot, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy ez a réteg is kellően megdermedjen (én előző nap állítottam össze a tortát, majd tálalásig a hűtőben pihent).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is