Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Lapok: Sütőpapírból 5 egyforma darabot levágunk, amire egy alkoholos filccel 22 cm átmérőjű köröket rajzolunk, majd megfordítjuk. A tésztát nem a rajzolt felére fogjuk simítani! A diót összeforgatjuk a porcukorral és a liszttel. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáöntjük az olajat és azzal is jól elkeverjük. Hozzáadjuk a diós keveréket és óvatosan […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2023.07.01.

Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű toráhozLapok

Krém

Szirup

Díszítéshez

Elkészítése

Lapok:

Sütőpapírból 5 egyforma darabot levágunk, amire egy alkoholos filccel 22 cm átmérőjű köröket rajzolunk, majd megfordítjuk. A tésztát nem a rajzolt felére fogjuk simítani!

A diót összeforgatjuk a porcukorral és a liszttel. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáöntjük az olajat és azzal is jól elkeverjük. Hozzáadjuk a diós keveréket és óvatosan beleforgatjuk arra figyelve, hogy a habot ne törjük össze!

A sütőpapírokat magunk elé vesszük és elosztjuk rajta a masszát egyenlően, majd egy széles pengéjű késsel vagy spatulával elkenjük egyenletesen a megrajzolt vonalon.

180 fokra előmelegített sütőben kb 12-15 perc alatt megsütjük egyenként a lapokat. Éppen csak egy kis színe legyen, majd kihűtjük.

Szirup:

A vizet és a cukrot összeforraljuk, majd belekeverjük az aromát is és kihűtjük.

Krém:

A pudingporból, cukroból és a tejből a szokásos módon sűrű pudingot főzünk, majd folpackkal letakarva kihűtjük. Amikor a puding kihűlt, akkor a tejszínt kemény habbá verjük, majd kisebb adagokban beledolgozzuk a pudingot is.

Összeállítás:

Az összes lapot megkenjük a kihűlt sziruppal. A krémet képzeletben 5 részre osztjuk. A lapokat betöltjük 4 rész krémmel, a maradékot félretesszük majd a díszítéshez.

Az utolsó lapot megfordítjuk és a szirupos felével lefelé rátesszük a krémre. Kézzel kissé összenyomkodjuk az egészet. A fehércsokit és az étcsokit is külön-külön összeolvasztjuk az olajjal, majd az étcsokit habzsákba töltjük, aminek a sarkára egy kicsi lyukat vágunk. A fehétcsokit egyenletesen elterítjük a torta tetején, majd az étcsokiból csíkokat húzunk a fehércsokiba. Egy kés tompa élével az étcsoki csíkokra merőleges vonalakat húzunk oda-vissza a csokiban, így kialakítva a tipikus mintáját a tortának, majd hűtőbe tesszük dermedni az egészet.

Amikor a csoki megszilárdult, akkor a torta oldalát körbekenjük a maradék krém egy részével, majd darált dióval “panírozzuk”. Ha szeretnénk, akkor a maradék krémet habzsákba szedve tovább díszíthetjük a tortát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is