Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Pillekönnyű japán sajttorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Keressünk egy kb 15-16 cm-es tortaformát. A kapcsos ebben az esetben nem megfelelő, mert a massza híg lesz és kifolyik a réseken, ezért használjunk olyan formát ami egyben van. Erre a célra megfelel egy magas falú üveg tál, vagy egy kis fazék, amit sütőbe is rakhatunk. A kiválasztott forma aljára méretre vágott sütőpapírt helyezünk, az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Veronica
Beküldte: 2020.12.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Keressünk egy kb 15-16 cm-es tortaformát. A kapcsos ebben az esetben nem megfelelő, mert a massza híg lesz és kifolyik a réseken, ezért használjunk olyan formát ami egyben van. Erre a célra megfelel egy magas falú üveg tál, vagy egy kis fazék, amit sütőbe is rakhatunk.

A kiválasztott forma aljára méretre vágott sütőpapírt helyezünk, az oldalához, pedig egy megfelelő hosszúságú és magasságú csíkot vágunk a papírból. Ha csak nagyobb formánk van, pl 20-22 centis akkor duplázzuk meg a hozzávalókat.

A sajtkrémet, tejszínt és a cukrot egy tálba rakjuk és gőz felett összemelegítjük. Nem kell sokáig kevergetni, kb 5 percig, amíg a cukor elolvad, majd hűlni hagyjuk.

Amikor szobahőmérsékletűre hűlt hozzáadjuk a tojássárgájákat, egy kézi habverővel elkverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a vaníila kikapart magjait, majd beleszitáljuk a lisztet és a keményítőt. Csomómentesre keverjük, ez nagyon fontos! Ha nem tudjuk kikeverni, akkor egy szűrőn szűrjük át.

A fehérjéket robotgéppel elkezdjük felverni, fokozatosan hozzáadjuk az 5 dkg cukrot, legvégül a citromlevet.

A hab 1/3-ád hozzákeverjük a tojásos masszához, majd a maradékot is beleforgatjuk óvatosan, laza mozdulatokkal, nehogy összetörjön a tojáshab.

Az előkészített formába öntjük, egy kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a buborékok a felszínre jöjjenek.

A formát egy magasabb falú tepsibe rakjuk és felöntjük forró vízzel. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40-50 percig sütjük. Sütés közben ne nyissuk ki az sütő ajtaját.

Ha a teteje nagyon barnulna akkor 50 perc után tegyünk rá egy alufóliát.

Vegyük le a hőmérsékletet 140 fokra és további 20-30 percig süssük. Miután megsült 20-25 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk és leszedjük róla a sütőpapírt. Langyosan és hidegen is tálalható, mézzel, egy nagy pohár tejjel vagy gyümölcsszósszal.

Zárt dobozban, hűtőben 1-2 napig eláll.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is