Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Epres joghurttorta csokoládélapokkal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A cukor 1/3 részével a tojássárgákat habosra keverjük. A tojásfehérjéből a cukor 2/3-ad részével kemény habot készítünk. A cukrot nem egyszerre öntjük bele a fehérjébe, hanem legalább 3 egyenlő részletben. A tojássárgájába belekeverjük a tojáshabot, majd beleszitáljuk a lisztet, a szitálással levegőt juttatunk a tésztába. Fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Veronica
Beküldte: 2020.12.14.

Piskóta

Krém

Csokilapokhoz

Elkészítése

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A cukor 1/3 részével a tojássárgákat habosra keverjük. A tojásfehérjéből a cukor 2/3-ad részével kemény habot készítünk. A cukrot nem egyszerre öntjük bele a fehérjébe, hanem legalább 3 egyenlő részletben.

A tojássárgájába belekeverjük a tojáshabot, majd beleszitáljuk a lisztet, a szitálással levegőt juttatunk a tésztába. Fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük.

Az előkészített 22 cm-es tortaformába öntjük a masszát és 160-170 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! A megsült piskótát kihűtjük, majd 4 lapra vágjuk.

A krémhez a joghurtot egy nagy tálba öntjük és csomómentesre keverjük a zselatin fixszel. Rengeteg márkájú joghurtot lehet kapni, valamelyik jobban tartja az állagát, valamelyik egész híg. Ezért elképzelhető, hogy több vagy kevesebb zselatin fix kell a krémbe, így egyszerre mindig csak egy zacskóval adjunk a joghurthoz, keverjük el és ha szükséges, akkor adjuk hozzá a következő adagot. Ízlés szerint porcukorral édesítsük.

A hideg tejszínhabot robotgéppel felverjük, majd óvatosan az elkészült krémbe forgatjuk.

Az epret alaposan megmossuk, megszárítjuk. Kb 10-12 szemet apróra darabolunk.

A kihűlt tortalapokat megkenjük eperlekvárral, fokozva az ízélményt. Én minden éveben készítek eperlekvárt, így isteni házi dzsem került bele. De készíthetünk frissen főzött eperpürét is. Ehhez a friss epret leturmixoljuk, ízlés szerint kevés cukorral, reszelt citromhéjjal felfőzzük, pár percig forraljuk. Ha túl híg marad, akkor egy kis keményítőt keverünk bele. Miután kihűlt mehet a tortalapokra.

Az epres tortalapokra jöhet egy adag krém, majd az apróra vágott eperrel megszórjuk. Ezt a rétegezést folytatjuk. A krémből hagyjunk egy keveset és a torta oldalát, illetve a tetejét is kenjünk be.

A fehércsokoládé 3/4 részét gőz felett felolvasztjuk. A maradék csokit hozzárakjuk, ez a mennyiség visszahűti a csoki hőmérsékletét, így el is végeztük a temperálást. Addig kevergetjük amíg a hozzáadott csoki el nem olvad.

Előkészítünk egy nagyméretű sütőpapírt én egy nagy tálcára terítettem rá. Az olvasztott csokit 2-3 mm vastagon szétkenjük a papíron.

A tálcával együtt betesszük a hűtőbe, várunk 10-15 percet, amíg teljesen megszilárdul. Egy éles kés segítségével a szükséges méretűre vágjuk. Mérjük le a torta magasságát és minimum olyan hosszú téglalapokat vágjunk ki a csokiból.

Én 3*10 centis lapokat vágtam. A kés segítségével leemeltem a sütőpapírról és a torta oldalára tapasztottam, amit előtte körbekentem a töltelék krémjével. Úgy rakjuk fel a lapokat, hogy fedésben legyenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is