Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mákot, sütőport, citrom héját és a lisztet összeforgatjuk. Ezután belekeverjük az olvasztott vajat, tojást és a tejet is. Csomómentesre dolgozzuk a masszát, majd belesimítjuk egy 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe. Elkészítjük a piskótatésztát. Az egész tojásokat kb 10 perc alatt felverjük a cukorral. Beleszitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal csomómentesre keverjük a tésztát. A tepsiben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2022.12.17.

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihezMákos rész

Piskóta

Vaníliás krém

Elkészítése

A mákot, sütőport, citrom héját és a lisztet összeforgatjuk. Ezután belekeverjük az olvasztott vajat, tojást és a tejet is. Csomómentesre dolgozzuk a masszát, majd belesimítjuk egy 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe.

Elkészítjük a piskótatésztát. Az egész tojásokat kb 10 perc alatt felverjük a cukorral. Beleszitáljuk a lisztet és óvatos mozdulatokkal csomómentesre keverjük a tésztát.

A tepsiben várakozó mákos rétegre simítjuk a piskótát.

180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A cukorból, pudingporból és a tejből elkészítjük a pudingot. Folpackkal letakarjuk és langyosra hűtjük. Amikor már kellőképpen kihűlt a puding, akkor hozzáadjuk a vajat is és jól kihabosítjuk az egészet.

A tepsiből kifordítjuk a mákos-piskótás részt, így a piskóta lesz alul. A mákos réteget kenjük meg vékonyan lekvárral, majd simítsuk rá a vaníliás krémet. Tegyük hűvös helyre tálalásig.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is