Elkészítése
A húst szeletekre vágjuk és ha szügséges, akkor kiklopfoljuk.
Elkészitjük a panírt: a tojásokat, lisztet, tejet (annyi, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb legyen a massza) és fűszereket jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst.
Forró olajban sütjük (én a húsok felét olajban, a másik felét pedig sütőben sütöttem meg).
A burgonyát felkarkázzuk (nekem volt még itthon 1 nagyobb cukkinim, amit el kellett használnom, szóval ezt is felkarikáztam a burgonyával együtt) és egy mély tálba halmozzuk.
A fűszereket: sót, borsot, köményt, fokhagymaport és pirospaprikát összekeverjük egy kis tálban. Ebben a fűszekeverékben jól megforgatjuk a burgonyát és egy vajjal kikent tepsibe tesszük. Minden réteg közé szórjunk még a mirelit zöldségkeverékből is. Legfelülre burgonya kerüljön.
Letakarjuk fóliával és kb 1 óra alatt félpuhára sütjük. Ha a zöldség már félig puha, akkor levesszük a fóliát és meglocsoljuk a tejföllel. Tovább sütjük még kb 30 percig már fólia nélkül, hogy a burgonya szép színt kapjon.
Én a végén még a sütőből kivett burgonyát megszórtam egy kis reszelt sajttal is, ami szépen ráolvadt, majd így tálaltam.









