Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kockázzuk össze a marhalábszárat kb 3*3 cm-es kockára. Mossuk meg, majd csepegtessük le. Pucoljuk meg a vöröshagymát, majd vágjuk finomra. Felezzük el hosszában, majd vágjuk fél centi vastagra a sárgarépát. Daraboljuk kb 1,5 cm-es kockákra a zellert és a burgonyát. Szeleteljük az angol zellert 1 cm vastagra. Kockázzuk fel a paradicsomot és az erős paprikát. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
foodwhatwelove
Beküldte: 2022.04.23.

Hozzávalók

Csipetkéhez

Elkészítése

Kockázzuk össze a marhalábszárat kb 3*3 cm-es kockára. Mossuk meg, majd csepegtessük le.

Pucoljuk meg a vöröshagymát, majd vágjuk finomra. Felezzük el hosszában, majd vágjuk fél centi vastagra a sárgarépát. Daraboljuk kb 1,5 cm-es kockákra a zellert és a burgonyát. Szeleteljük az angol zellert 1 cm vastagra.

Kockázzuk fel a paradicsomot és az erős paprikát. Daraboljuk a szalonnát 0,5*0,5 cm-es kockákra.

Egy nagyobb, vastag falú vagy öntöttvas lábasban olvasszuk ki a szalonnát. Adjuk hozzá a vöröshagymát és fonnyasszuk lassan aranybarnára, ha gyorsan pirulna adjunk hozzá egy kis vizet.

Dobjuk bele a fokhagymát és pár másodpercig pirítsuk, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, a kockázott paradicsomot, paprikát és a babérlevelet is.

Pirítsuk a paradicsomos alapot néhány másodpercig, majd adjuk hozzá az édes és a csípős pirospaprikát.

Öntsük fel fél liter vízzel, ízesítsük sóval, borssal és őrölt köménnyel. Forraljuk fel és főzzük közepes hőfokon.

Amikor felére főtt, adjunk hozzá még 2 dl vizet és főzzük tovább. Addig öntögessük fel vízzel és redukáljuk, amíg sűrű pörköltalapot nem kapunk. Ez nagyjából fél órát vesz iénybe.

Adjuk hozzá a a kockázott marhahúst, fedjük le és főzzük 20 percig időnként megkeverve, de vizet ne adjunk hozzá.

20 perc múltán öntsük fel 3 liter vízzel és hagyjuk főni 2 órát.

Amint a hús megpuhult adjuk hozzá a zöldségeket.

Készítsük el a csipetkét. Gyúrjuk össze az összes hozzávalót, csavarjuk folpackba és tegyük a hűtőbe pár percre.

Mikor a zöldségek majdnem megfőttek vegyük elő a tésztát és csipegessünk apró darabokat a levesbe. Főzzük további 10-15 percig és ízesítsük még, ha szükséges.

Tálaljuk forrón néhány friss angol zeller levéllel és egy óriási szelet kenyérrel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
foodwhatwelove
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is