Elkészítése
Az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
Egy serpenyőbe tegyük bele a feldarabolt epret, adjuk hozzá a vizet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, az őrölt fahéjat, a citrom reszelt héját és a citromlevet, majd főzzük pár percig, arra figyelve, hogy az eper nehogy szétfőjön.
A keményítőt keverjük simára a vízzel, majd öntsük az eperhez és óvatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.
A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kezdjük el melegíteni.
Közben adjuk hozzá a simára kevert pudingos tejet is, majd állandó keverés mellett, addig főzzük míg besűrűsödik, majd hűtsük ki.
Amikor a puding kihűlt, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert tejszínhabot.
Az elkészült vaníliás pudingot az eperzselével váltakozva kanalazzuk bele a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen és az ízek összeérjenek.









