Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Oreos-szedres sajttorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kekszet egy késes aprítóval morzsás állagúra dolgozzuk. Ha nincs késes aprítónk, akkor egy húsklopfolóval vagy nyújtófával veregessük morzsásra (a kekszet tegyük egy vastag falú zacskóba). A kekszet dolgozzuk össze az olvasztott vajjal. A 22 cm-es forma aljára és oldalára tegyünk sütőpapírt, vagy pedig wax fóliát. Az alapot simítsuk bele a formába és egyenletesen nyomkodjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2021.07.09.

Alap

Szedres réteg

Krém

Elkészítése

A kekszet egy késes aprítóval morzsás állagúra dolgozzuk. Ha nincs késes aprítónk, akkor egy húsklopfolóval vagy nyújtófával veregessük morzsásra (a kekszet tegyük egy vastag falú zacskóba).

A kekszet dolgozzuk össze az olvasztott vajjal.

A 22 cm-es forma aljára és oldalára tegyünk sütőpapírt, vagy pedig wax fóliát. Az alapot simítsuk bele a formába és egyenletesen nyomkodjuk bele.

A szedres réteghez a zselatint áztassuk kevés vízbe és hagyjuk, hogy megduzzadjon.

A szedret egy botmixerrel pürésítsük, majd szűrjük át és kezdjük el felmelegíteni a cukorral. A zselatint oldjuk fel, majd adjuk a szederhez és addig melegítsük amíg az egész keverék homogén lesz. Annyira hűtsük csak ki, hogy ne legyen meleg, ne oldja majd a krémet.

A krémhez a mascarponét alaposan kikeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral és a citrom héjával, majd hozzáöntjük a tejszínt és felverjük az egészet, végül pedig a zselatinfixet is beledolgozzuk.

Elkezdjük rétegezni a formába a krémet és a szedres tölteléket. Először egy adag mascarponés krémet kenünk az alapra, majd a szedres részből teszünk rá, újra mascarponés krém, újabb adag szedres réteg és az utolsó adag mascarponés krém. Ha tudjuk, akkor több réteget is készíthetünk. Mindenképp mascarponés krémmel zárjuk és a tetejére öntsük a maradék szedres zselét.

Tegyük egy éjszakára hűtőbe, majd másnap ízlés szerint díszítsük és szelve tálaljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is